“Fie ca este un apartament, ori o constructie pe pamant, cu o singura camera sau cu doua etaje, casa fiecaruia dintre noi este rodul viselor, al imaginatiei de peste zi, al tratativelor din interiorul nostru, a crescut cu noi, si-a descoperit ungherele intunecate cu fiecare carte cumparata … Si, s-a inaltat! Dar toate gandurile noastre, emotiile noastre, au cautat sa recreeze o alta casa, un alt vis, un alt interior… Obsesiv, cautam din nou, si din nou, si din nou ceva ce nu parea sa existe! Casa exista ca o compulsie de moment, dar fara a fi pe deplin satisfacatoare pentru cautarile ulterioare. Mintea noastra are nevoie de mai mult oxigen; poate ca o masca i-ar ajuta pentru a-si gasi alte imagini, alte detalii, alte…
In sfarsit, respir! Respira casa, respir si eu, am un pic de ragaz. Linistit, privesc in jurul meu si incep sa recunosc ceea ce vad, ceea ce simt. Miroase a proaspat si e luminat. Ma odihnesc. E casa mea. Abia acum.”

Am fost educati sa fim subiectivi, sa alegem ce ne dicteaza placerea ori interesul, dar putine au fost momentele in care ne-am exprimat fara sa ne temem ca vom fi judecati. Un singur lucru este sigur: doar casa ne imbraca propria noastra intimitate pentru a o apara! Acolo suntem NOI.

Casa nu te intreaba, nu te critica, nu-ti cere; ea iti ofera doar ce i-ai dat. Si pentru cat timp i-ai dat. Casa va fi primitoare, te va ascunde de ochii lumii pentru a fi TU tot atat timp cat ai cladit-o sa existe. Poate exista si 1000 de ani. Cu Stonehemp. Cu Stonehemp, ai timp sa descoperi fiecare TU din tine. Garantat!

Casa realizata cu Stonehemp isi va contura personalitatea in functie de cel care locuieste in ea, folosindu-si calitatile cu chibzuinta si extrem de inteligent:

  • microporii peretilor permit schimbul de aer, cel din interior fiind permanent proaspat;
  • datorita structurii sale, poate inmagazina energie termica de la soare pentru a o ceda ulterior in interior;
  • umiditatea excesiva este absorbita de catre acest material, iar cand aerul devine uscat, o va elibera treptat;
  • nu arde, aspect deloc de neglijat daca tinem seama de accidentele de acest gen ce au loc tot mai des;
  • contribuie la salvarea planetei prin absorbtia continua de CO2 din aer;
  • eficienta energetica este ridicata, dar fara a compromite existenta vietii in interiorul casei.

Stonehemp este cel mai recomandat material de catre arhitectii care iubesc casele traditionale si ecologice, acesta potrivindu-se oricarui stil de viata, indiferent de preocuparile locatarilor. De asemenea, atmosfera pe care o creeaza si o sustine in interior este benefica dezvoltarii copiilor, dar, bineinteles, si persoanelor adulte prin reglarea continua a umiditatii si a schimbului de aer cu exteriorul.

Mai multe detalii puteti gasi in cadrul rubricii STONEHEMP a acestui website.

“Mintea-mi aluneca pe cifrele din fata mea, dar nu se opreste decat dincolo de marginea biroului, pe o fotografie din vacanta unde eram alaturi de ai mei… – continuare »

“Inchideam ochii, stateam asa cateva secunde pana cand ma obisnuiam, dupa care intindeam mana spre perete: simteam broboanele fine din tencuiala… – continuare »