“Inchideam ochii, stateam asa cateva secunde pana cand ma obisnuiam, dupa care intindeam mana spre perete: simteam broboanele fine din tencuiala, iar ele imi deveneau ghid prin fiecare incapere. Imi inchipuiam ca sunt clapele unui pian imens, iar eu pluteam pe melodia pe care o cantam atunci, pe loc. Totul avea sens pentru mine: stalpii, colturile usor rotunjite, rosturile in care intrau cleme sau belciuge… Mintea le inregistra si le reda obsesiv ca pe o placa de pick-up, fiecare castel avand propria sa colectie de discuri in interiorul meu. De aceea, Franta imi va vibra in mod aparte in suflet pe variatii de tonuri joase, profunde, alternand cu cele inalte, subtiri, pe apasari si retrageri, siluete subtiri de umbre ale palmelor dansand pe peretii vechi de sute de ani.”

Stonehemp este un material pretios pentru restauratori pentru ca el poate reda aspectul de demult al cladirilor vechi, al muzeelor, al caselor memoriale, al bisericilor sau al castelelor. Amestecul de var si puzderia de canepa este asemanator cu amestecul de var si nisip folosit in trecut pentru realizarea tencuielilor, diferenta fiind data de rezistenta in timp si modul ingenios de aplicare prin pulverizare, dar si de faptul ca se poate aplica pe aproape orice suport. Daca sunt respectate recomandarile de punere in opera, orice perete sau izolatie din Stonehemp isi pastreaza calitatile prezentate in cadrul acestui website la rubrica STONEHEMP.

“Fie ca este un apartament, ori o constructie pe pamant, cu o singura camera sau cu doua etaje, casa fiecaruia dintre noi este rodul viselor, al imaginatiei… – continuare »

“Mintea-mi aluneca pe cifrele din fata mea, dar nu se opreste decat dincolo de marginea biroului, pe o fotografie din vacanta unde eram alaturi de ai mei… – continuare »