Casa care traieste este o casa construita din stonehemp, amestecul din canepa si var care imbraca intreaga casa pe structura din lemn intr-un invelis continuu, constituind peretii exteriori si izolatia acoperisului. 

Acest amestec din materiale 100% naturale si regenerabile este poros si durabil in acelasi timp, prin imbinarea a doua materii prime traditionale, puzderia de canepa si varul, puse in opera cu ajutorul tehnologiei moderne.

DE CE / CUM TRAIESTE O CASA?

Stonehemp respira si permite transferul vaporilor de apa prin perete, reguland astfel umiditatea interioara si pastrand constanta o umiditate ideala intre 40%-60% pentru organismul uman. Umiditate constanta inseamna mai putine probleme de sanatate ale cailor respiratorii, alergii si inhibarea dezvoltarii bacteriilor si mucegaiurilor.
Vara, peretii folosesc umiditatea absorbita din casa, in special bai si bucatarii pentru a raci peretele la exterior, asemeni pielii nostre care transpira.
Iarna, cand umiditatea scade la interior peretii absorb umiditate din atmosfera si o folosesc pentru a restabili echilibrul in interiorul casei.

IN DECURSUL ANULUI 2019 O SA-I “LUAM PULSUL”. CUM?

Cu ajutorul unui sistem de senzori speciali care masoara temperatura si umiditatea in fiecare moment in patru puncte ale peretelui: tencuiala interioara, jumatate interioara perete stonehemp, jumatate exterioara perete stonehemp, tencuiala exterioara; senzor umiditate si temperatura in fiecare incapere si senzor umiditate si temperatura la exterior.

STRUCTURA DIN LEMN PRIETENOASA CU MEDIUL

Structura din lemn si sarpanta cu tehnologie de imbinare Mitek, au urmatoarele caracteristici importante pentru protectia mediului:

  • garanteaza optimizarea materialului lemnos, astfel un mc de lemn poate fi  folosit in proportie de 95% fata de sistemul traditional unde numai 65% sunt valorificati, restul fiind inregistrat ca pierderi.
  • pentru fabricarea lemnului se utilizeaza elemente primare cu sectiune mica, care se pot obtine usor si din arbori crescuti in plantatiii, nefiind necesara defrisarea padurilor virgine.
  • diminuarea energiei necesare in fabricatia lemnului comparand cu cea necesara fabricarii elementelor cu rol similar fabricate din beton sau metal. 

“Fie ca este un apartament, ori o constructie pe pamant, cu o singura camera sau cu doua etaje, casa fiecaruia dintre noi este rodul viselor, al imaginatiei… – continuare »

“Mintea-mi aluneca pe cifrele din fata mea, dar nu se opreste decat dincolo de marginea biroului, pe o fotografie din vacanta unde eram alaturi de ai mei… – continuare »

“Inchideam ochii, stateam asa cateva secunde pana cand ma obisnuiam, dupa care intindeam mana spre perete: simteam broboanele fine din tencuiala… – continuare »